De flesta har massvis av mål som de tror att de ”borde” uppnå. De borde gå ner i vikt, de borde bli befordrade, de borde hitta en pojkvän/flickvän …. Alla de här målen är så vanliga att det verkar som att det har blivit lag i samhället där vi lever idag att vi MÅSTE sträva efter de här målen, annars är vi inte normala.
Modet i just den här delen av världen och i just den här tidsepoken säger att det är fint att vara smal, men kommer DU att bli lyckligare om du går ner i vikt? Om du hade en chans att få en högre ställning på ditt jobb så skulle de flesta skrika åt dig ”Ta chansen!”. Om du då berättar för dem att du inte har lust att acceptera den nya anställningen så skulle de glo på dig som om du var en rymling från ett metalsjukhus. Med samma ögon skulle de glo på dig om du berättade att du faktiskt inte vill ha någon flickvän eller pojkvän.
Du som läser det här är säkert smart nog att förstå att bara för att det har blivit en samhällsnorm att man ska sträva efter vissa mål så betyder inte det att du behöver svettas för att uppnå samma mål. Även om du är smart nog att förstå det så är det däremot inte säkert att du är fullt medveten om vilka mål du har och varifrån dessa mål kommer. Ibland inser vi inte att vi strävar efter mål som vi egentligen inte vill nå eftersom vi har blivit totalt hjärntvättade av samhället. Jag tycker att det är hög tid att du stannar upp och frågar dig själv om du verkligen VILL uppnå de mål som du försöker nå för tillfället.
Fråga dig själv: – Varför vill du uppnå det här målet? – Om du skulle uppnå det här målet, hur skulle du känna dig? – Vad skulle konsekvenserna av att uppnå det här målet bli?
Om du inte har klara svar som fyller dig med massvis av motivation och energi när du tänker på dem så kanske det är hög tid för dig att du tänker om och slänger målen i papperskorgen. Det som du hela tiden trodde var Dina mål kanske i själva verket är någon annans mål som du har adopterat. Du vill väl inte kasta bort livet genom att jaga efter mål som inte gör dig lycklig.
Att sätta mål är nyckeln till framgång – men bara om du sätter rätt mål!

Share Your Thought