Om du vill hjälpa din make eller pojkvän att få en högre självkänsla, gör det inte alltför uppenbart! Om du tvingar honom att skaffa en självkänsla-coach eller att läsa självkänsla-böcker kommer han att tro att du tycker att det är något fel på honom – att han är dålig och behöver förbättras. Det skulle göra mer skada än nytta för hans självkänsla. Även om din man har låg självkänsla så är det inget fel på honom. Han är fortfarande en helt underbar person med sina egna unika potentialer.
Om du vill hjälpa din man att höja sin självkänsla måste du tro på hans värde och verkligen tycka att han är en värdefull person. Varje sig du vill det eller inte kommer din attityd mot honom att kommuniseras genom ditt kroppspåk. Den viktigaste regeln är därför: Ändra på dig själv – inte din man! Din man behöver inte ändras för han är redan perfekt. Det är det budskapet som du vill kommunisera till honom. Du är antagligen den viktigaste personen i hans liv och därför har du starkast inflytande över honom. Om du tycker att han är svag, irriterande, oduglig, oansvarig och dum kommer din man att känna av det och då kommer han att stå emot dina försök att förbättra honom ännu mera.
Din man kommer istället att själv vilja förbättra sig om du INTE pushar honom till det. Om han känner att han är din gud kommer han att bli inspirerad att utveckla sig själv. Han kommer att tro på sin egen förmåga att utveckla sig själv, och han kommer att leta efter sätt att nå högre höjder. (När han väl har kommit till det här stadiet kommer han kanske själv att kontakta självkänslacoachen som du ville att han skulle kontakta eller läsa alla de självkänsla-böckerna som du ville att han skulle läsa!)
Även om det sägs att män inte pratar lika mycket som kvinnor vill de fortfarande att du lyssnar till dem när de pratar. Alla vill känna att någon bryr sig om dem och är intresserad av dem. Om du lyssnar till din man för att verkligen försöka förstå både det han säger och det han inte säger, kommer du att visa honom att han är en spännande, intressant och viktig person. Förr eller senare kommer han att börja tro det om sig själv också.
Slutligen: du är den som känner din man bäst. Gör vad som krävs för att han ska förstå att du bryr dig om och stödjer honom. Älska honom! Med din kärlek i reseväskan kommer han att våga börja resan mot personlig utveckling och han kommer att våga se på sig själv utan att blunda för alla sina obekväma sidor.
PS: Det faktum att du läser den här artikeln bevisar vilken underbar människa du är eftersom du vill hjälpa din man att höja sin självkänsla. Självkänsla är den största present du kan ge någon eftersom konsekvenserna är enorma. Var stolt över den du är!

Share Your Thought