Många människor kommer till mig och säger ”Jag har insett att jag borde jobba på min självkänsla, men jag vet inte hur!”
Att byta från låg till hög självkänsla är ingenting som händer över en natt. Det finns inga magiska formler. Inte ens jag, som självkänslacoach, har något magiskt trollspö som jag kan vifta över dig så att du plötsligt börjar älska dig själv.
Att gå mot en högre självkänsla är handlar till största del om att byta ut de gamla tankar som du har tänkt om dig själv med nya tankar. Din självkänsla, känslan som du har om dig själv, är ju uppbyggd av alla de tankar du tänker om dig själv. Alla de tankar som du någonsin har tänkt om dig själv har lagts ihop till den känsla av värde du har av dig själv just nu.
Det skulle vara väldigt behändigt om du helt enkelt kunde köpa en påse nya tankar på affären, eller gå till en kirurg som öppnade din hjärna och tog ut de gamla tankarna och tryckte in nya. Tyvärr är det inte så enkelt. Att byta ut dina gamla tankar mot nya kommer att kosta dig både tid och energi.
Tänk på hur det kommer sig att du tänker de tankar du tänker om dig själv idag! Du har influerats av din familj, skola, media och det samhälle du lever i. Med andra ord så har du blivit hjärntvättade 24 timmar om dygnet sedan den dagen du föddes. Det kommer förhoppningsvis inte att ta dig like lång tid att börja tänka bättre tankar om dig själv, men det kommer troligtvis att kräva mer ansträngning eftersom du måste lära om allt det som du har lärt dig fram till idag.
Så vad är lösningen? Hjärntvätta dig själv med positiva tankar om dig
själv!!!
Hur? Ok, här kommer några av mina favorit-metoder:

  • Skriv affirmationer. Affirmationer är helt enkelt de nya tankar som du har bestämt dig för att du vill börja tänka. De kan till exempel vara ”Jag är så glad och tacksam över att jag har så många vänner som älskar mig” eller ” Jag är så snygg och sexig så att jag helt enkelt är oemotståndlig”. Sätt upp affirmationerna som du skrivit ner på alla platser där du kan bli påmind om dem: på kylskåpet, i bilen, på nattduksbordet, på badrumsspegeln, i plånboken osv.
  • Stå framför en spegel och ge dig själv komplimanger. Försök att göra det här i minst en minut. Din hjärna kommer att börja skapa nya associationer mella de positiva order den hör och bilden av dig själv som den ser.
  • Stå framför en spegel och le mot dig själv. Det här kanske känns ännu dummare än att ge dig själv komplimanger framför en spegel, men det är en utmärkt övning för att skapa associationer i din hjärna mellan dig och en positiv känsla.
  • Skapa en spellista med musik som peppar dig. Hjärntvätta dig själv med sångtexter som säger att du är fantastisk. Det här är ett enkelt och väldigt härligt sätt trycka in positiva tankar i hjärnan.
  • Skriv en lista över alla de positiva sakerna du åstadkom under dagen varje dag innan du går och lägger dig. Det här kommer att få dig att fokusera på det positiva du gör varje dag.
  • Anlilta en coach. En coach kan hjälpa dig att hitta dina positiva sidor och hjälpa dig hitta en väg till högre självkänsla som passar just dig.

Share Your Thought