Att höja sin självkänsla behöver inte vara svårt. Ibland hör jag folk som skyller alla sina problem på sin låga självkänsla som om det vore något som de inte kan göra något åt. Du har ansvar för din självkänsla. Din självkänsla är inte skriven i stjärnorna. Det GÅR att ta sig upp från att ha haft en låg självkänsla precis som det är möjligt att falla ner från att ha haft en riktigt hög självkänsla.

Att bygga upp sin självkänsla är inte svårt så länge du har motivation. Anledningen till varför en del tycker att det är svårt att höja sin självkänsla är att det är just motivation som många människor med låg självkänsla har brist på. Själva processen att öka sin självkänsla är enkel i sig, men det är just att hitta och behålla motivationen som kan vara klurigt. Personer med låg självkänsla vill gärna ge upp när de inte ser några resultat. Att höja din självkänsla kan ta tid. Du kanske ser resultat snabbt eller det kanske tar lång tid. Det är olika från person till person. Det är viktigt att du inte ger upp innan du har kommit fram till målet.

Att öka sin självkänsla är enkelt eftersom du inte behöver lägga ner så mycket tid på det. Du måste inte spendera timme efter timme på att göra självkänsla-övningar istället för att göra allt annat som du hellre vill göra. Du kan göra precis allt det du vill göra SAMTIDIGT som du tränar upp din självkänsla. Det är enkelt att förvandla vardagliga sysslor till självkänsla-övningar.

Det är enklare att öka sin självkänsla om man har stöd från andra. Skaffa dig en självkänsla-coach eller gå en kurs i självkänsla så att du kan träffa andra med samma problem och mål. Du kommer antagligen att upptäcka att de problem som du tycker är super-pinsamma delas av massvis av andra människor.

Gör det roligt att jobba på din självkänsla. Ju roligare du har desto enklare blir det! Spela Självkänsla-spelet (ett spel som du kan spela för att höja din självkänsla samtidigt som du har roligt tillsammans med dina vänner). Ändra på dina vanliga självkänsla-övningar så att de blir till tävlingar där du ger dig själv poäng. Ge dig själv presenter och gör allt det du älskar att göra! Allt det här ger bensin till till självkänsla!

Share Your Thought