Det är lättare att känna sig som en bra och värdefull människa om du känner att du utför viktiga saker. Att känna sig produktiv är härligt. Ännu härligare blir det om du känner att det du lägger ner din tid på verkligen är det som är viktigast för dig i ditt liv.

För att hålla din självkänsla på topp rekommenderar jag att du sätter fem mål för dig själv varje dag.

  • Bestäm vilka de fem viktigaste sakerna i ditt liv är. Skriv gärna ner dem på ett papper. Det kan till exempel vara familj, vänner, arbete, hälsa och din hobby.
  • Skriv ner ett mål i var och en av de här viktiga kategorierna varje morgon. Det kan vara både stora och små mål. Hälsa på din sjuka moster, göra en brilliant presentation på jobbet, gå en promenad på lunchen etc.
  • Stryk över dina mål allt eftersom du uträttar dem under dagen. Vid dagens slut kan du känna dig stolt över dig själv för att ha uppnått fem viktiga mål och för att ha spenderat din tid på det som verkligen är viktigt för dig.

Det kommer att vara enklare att hålla din självkänsla uppe när det har blivit en vana att sätta och uppnå¨fem viktiga mål varje dag. Varje dag kommer att kännas produktiv och meningsfull.

 

 

Share Your Thought