Från ett självkänsla-perspektiv är det alltid bäst att förlåta sig själv, vad det än är som man har gjort. Gjort är gjort och man kan inte ändra på det som redan hänt, MEN man kan påverka sin framtid. För att skapa en bra framtid behöver du en god relation med dig själv, och om du gräver ner dig i skuld är du inte rätt rustad för att förbättra din framtid.

Att förlåta sig själv är givetvis inte samma sak som att blunda för det man gjort eller skylla ifrån sig. En person med hög självkänsla tar fullt ansvar för sina handlingar och gör vad som krävs för att inte dåliga handlingar upprepas.

Om du förlåter dig själv så förbättrar du inte bara din självkänsla och därigenom din framtid, du förbättrar även framtiden för de du har runt omkring dig. Alla som möter dig mår bra av att du mår bra så att du kan agera på ett kärleksfullt och ansvarsfullt sätt.

 

Share Your Thought