När jag vaknade i går morse tänkte jag ”I dag har jag massvis att göra. Jag kommer inte att ha tid över till att göra några självkänsla-övningar”. Så fort jag hade tänkt klart den tanken så kom jag på hur dum den var. Självklart har jag tid att jobba på min självkänsla vilka andra saker jag än behöver göra samtidigt!

Det här är vad jag gjorde:

  1. Kylskåpet var tomt så jag behövde gå till affären. Jag bestämde mig för att gå och handla på det sättet som en person med super-hög självkänsla skulle göra det. Jag funderade för mig själv: En person med super-hög självkänsla känner sig antagligen väldigt avslappnad, självsäker och glad. Hon går med ryggen rak och huvudet högt. Hon kanske visslar en liten truddelutt. Hon säger definitivt glatt Hejsan! till alla hon möter….” Utan att förlora tid gick jag iväg till affären samtidigt som jag försökte imitera min låtsas-kompis med super-hög självkänsla. (Genom att låtsas att du har super-hög självkänsla så tror din hjärna att du redan har det. Hjärnan förstår inte skillnaden mellan att låtsas och att göra på riktigt. Läs min bok ”The Self-Esteem Toolbox om du vill veta fler detaljer.)
  2. Medan jag lagade mat lyssnade jag på min speciellt ihopsatta spellista med självkänsla-sånger. Det här muntrade verkligen upp mig. Det var en skön och rolig hjärntvättning! (Du kan läsa mer om självkänsla-spellistor i The Self-Esteem Toolbox. Det här är en av mina absoluta självkänsla-favoriter!)
  3. Varje gång som jag gick förbi en spegel gav jag mig själv en komplimang eller så log jag helt enkelt åt mig själv. (Att göra så hjälper hjärnan att skapa en association mellan bilden av dig som den ser i spegeln och positiva saker. Läs mer i The Self-Esteem Toolbox)
  4. Innan jag somnade lyssnade jag på min egen inspelning av affirmationer. Bra hjärntvätt! (Det finns många olika sätt att jobba med affirmationer. Du kan läsa olika förslag i The Self-Esteem Toolbox).

Totalt spenderade jag ungefär två timmar den dagen på att utveckla min självkänsla. OCH jag förlorade ingen tid på att göra det! Jag förvandlade helt enkelt mina vardagliga sysslor till självkänsla-övningar. Jag rekommenderar dig att göra likadant närhelst du har en dag med mycket att göra!

 

Share Your Thought