På samma sätt som du ”blir vad du äter” så blir du också det som du omger dig av. Visst finns det vissa fantastiska människor ute i världen som på något sätt klarar av att vara lyckliga även om de är omringade av krig, svält och elände. För oss vanliga dödliga är det dock oftast svårt att inte bli påverkade av vad som händer runt omkring oss.

Har du någonsin sett någon annan gäspa och sen helt plötsligt själv börjat gäspa? Om gäspningar kan vara så smittsamma, tänk dig då hur smittsamma andra farligare saker, som till exempel negativa känslor, kan vara!!

Det är väldigt, väldigt svårt att fortsätta att vara en optimist när alla andra runt omkring dig är pessimister. Hur kan du vara glad när allt prat du hör är klagomål och när alla du möter ser ledsna eller arga ut? Hur kan du fortsätta att tro att världen är en bra plats att bo på när allt du ser på TV är fruktansvärda nyheter eller ledsamma kärlekshistorier, när allt du hör på radion handlar om hur dålig regeringen är, hur oroväckande klimat-situationen är och när alla tidningar är fulla av samma negativa smörja?

På samma sätt är det väldigt svårt att känna sig som en värdefull person om man är omringad av människor som hela tiden påpekar alla dina brister och när du badar i media som framför budskapet att du bara är bra nog om du har det perfekta huset med den perfekta inredningen, har på dig rätt kläder, har den rätta kroppsfiguren, umgås med rätt sorts människor osv.

Är det inte på tiden att du gör lite utrensning i ditt liv? Kolla igenom din omgivning. De människor som du umgås med, lyfter de dig upp eller drar de dig ner? Vad är innehållet på ditt dagliga media-intag? Får det dig att känna dig som en underbar person och inspirerar det dig att fortsätta att utveckla dig själv? Eller berättar det att allt är hopplöst och att du för alltid kommer att vara en eländig varelse?

Städa bort de människor i ditt liv som du inte har någon nytta av. Om du råkar vara gift med eller född av onyttiga människor så kanske det kan vara svårt att bryta av kontakten helt och hållet, men du kanske kan minimera deras inverkan på dig. När det gäller resten, de som du verken är gift med eller född av, vad sägs om att sluta träffa dem helt och hållet?

Städa bort all media som inte är användbar. Börja istället leta upp tidningar, böcker, TV program, filmer etc som får dig att känna dig fantastisk och som motiverar dig att fortsätta att sträva frammåt.

Du kommer att upptäcka att det faktiskt är betydligt enklare att vara lycklig när du ger dig själv en ärlig chans genom att omge dig med positiv energi.

 

Share Your Thought