Menu

© 2012 Firstyme - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Om Liv Miyagawa

Liv Miyagawa – psykolog, coach och supermamma!

Efter att ha avslutat min psykologiutbildning i St Andrews (Skottland), startade jag mitt företag som självkänsla-coach. Jag hjälpte vuxna som ville öka sin självkänsla via personlig coaching, grupp-coaching, kurser och diverse självkänsla-material som finns att köpa på min hemsida. Jag skrev massvis av artiklar och publiserade boken Verktyg för din självkänsla (först publiserad på engelska som The Self-esteem Toolbox).

När min första dotter sedan föddes blev jag så trollbunden av henne och av mamma-livet att självkänsla-coachingen har nästan helt fått ligga på hyllan sedan dess. En vän och flitig läsare av mina självkänsla-artiklar klagade ”Du kan väl skriva när hon sover?” Men nej, de få stunder då hon sov använde jag till att pyssla ihop böcker, leksaker och andra ”utvecklande” prylar.

Nu har jag nyligen fått min andra underbara dotter. Jag var beredd på att livet som tvåbarnsmamma skulle bli hektskt, och jag hade varnat min man att ”När vår bäbis har anlänt blir det du som får ta ut soporna varje morgon, och när du kommer hem från jobbet på kvällen kommer det att finnas ett berg med disk åt dig att ta hand om”. Han har bara tagit ut soporna en gång. Alla andra dagar har soporna redan varit ute när han vaknat. Diskberget har han inte heller sett mycket av. Att ta hand om två barn var alltså inte så kaotiskt som jag hade föreställt mig.

På eftermiddagarna när jag vaknat men båda döttrarna fortfarande sovit har jag legat och drömt om en nystart av min karriär. Jag är extremt intresserad av barn och självkänsla, och under de senaste åren har jag läst i stort sett alla böcker som går att läsa inom utvecklingspsykologi och om hur man kan stödja sina barn till att bli de fantastiska individer som de är ämnade att bli. Jag har fått mycket beröm från andra föräldrar som har sett de barnböcker och annat pyssel som jag har gjort åt och med mina barn. Därför vill jag använda den här bloggen till att dela med mig av det jag lärt mig och till att inspirera andra supermammor och superpappor.

Discussion (1 kommentar)

  1. Vilken fin sida du har!

    //Lotta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *